Σχολικά Προγράμματα ΚΠΙΣΝ-SNFC Class

0

Μετά από άλλη μία δύσκολη χρονιά για εκπαιδευτικούς και μαθητές, το ΚΠΙΣΝ πήρε για δεύτερη χρονιά την πρωτοβουλία να στηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα μέσα από τα Σχολικά Προγράμματα ΚΠΙΣΝ. Σχεδιασμένα και παρεχόμενα δωρεάν από το ίδρυμα, φέτος, συγκέντρωσαν τον αριθμό συμμετοχής 912 σχολείων από όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για ψηφιακά συνέδρια και σεμινάρια που απευθύνονται τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε μαθητές, καθώς τα εκπαιδευτικά προγράμματα ποικίλουν ανάλογα με τη σχολική βαθμίδα στην οποία απευθύνονται και οι μαθητές συμμετέχουν άμεσα και διαδραστικά. Οι εκπαιδευτικοί εμπλούτισαν τις διαθέσιμες δραστηριότητες απασχόλησης των μαθητών, παίρνοντας ιδέες για μια πιο διαδραστική τάξη και νέο εκπαιδευτικό υλικό.

Μέσω της πλατφόρμας SNFC class δόθηκε η πρόσβαση σε ποικίλα προγράμματα, συμπληρωματικά προς τη διδακτική ύλη ώστε να τονώσουν τη διάδραση, την επικοινωνία και τη συμμετοχή στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Δεν πρόκειται απλώς για παιχνίδι, αλλά για διά βίου μάθηση, καθώς άπτονται σε θέματα παιδείας και πολιτισμού.



Κεντρικό ρόλο είχε η εισαγωγή της έννοιας «βιωσιμότητα» στη σχολική τάξη, ώστε εκπαιδευτικοί και μαθητές να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν ένα τρόπο ζωής περισσότερο «πράσινο» και φιλικό προς το περιβάλλον, ξεκινώντας από απλές καθημερινές συνήθειες.


Στόχος είναι η ενεργή παρουσία του ιδρύματος εντός της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της σχολικής τάξης ͘κατά συνέπεια η επέκταση της δράσης και η προσέλκυση όλο και περισσότερων σχολείων και εκπαιδευτικών.



Για αυτό και περιμένουμε με ανυπομονησία τον επόμενο κύκλο των Σχολικών Προγραμμάτων το φθινόπωρο του 2021 και ευελπιστούμε πως
θα αγκαλιαστεί ακόμη περισσότερο από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Choose your Reaction!
Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.