Μαθήματα Braille στο Φάρο Τυφλών της Καλλιθέας

0

Ο Φάρος Τυφλών του Δήμου Καλλιθέας υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την μορφή σεμιναρίων, για την εκμάθηση της γραφής Braille, δηλαδή του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα όρασης, που θέλουν να μάθουν Braille, αλλά και σε εκπαιδευτικούς που θα ήθελαν να πιστοποιήσουν τη γνώση τους στη γραφή  Braille.

Ο Φάρος Τυφλών ως ένας καταξιωμένος και αναγνωρισμένος φορέας εκμάθησης της Γραφής Braille οργανώνει ακόμη και σεμινάρια εκμάθησης για κάθε ενδιαφερόμενο. Ο επόμενος κύκλος σεμιναρίων προβλέπεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη. Αναλυτικότερα, τα σεμινάρια καλύπτουν 50 ώρες μαθημάτων  σε πρωινά ή απογευματινά τμήματα διάρκειας περίπου 3 μηνών και το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη το γεγονός πως με το τέλος των μαθημάτων και την έκδοση βεβαίωσης παρακολούθησης και γνώσης, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), ώστε να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση, η οποία αναγνωρίζεται από το δημόσιο τομέα.

Ετικέτες:
Choose your Reaction!
Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.