Οι υπηρεσίες του Φάρου Τυφλών Ελλάδος

0

Ο Φάρος Τυφλών λειτουργεί από το 1946 και έκτοτε αποτελεί σωματείο ειδικά αναγνωρισμένο ως Φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Πιο πρακτικά, ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδας προσφέρει στήριξη σε όλους τους ενηλίκους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα όρασης, παρέχοντας τους πλήθος δωρεάν υπηρεσιών και κοινωνικών δράσεων, όπως το γυμναστήριο, η χορευτική αλλά και η θεατρική ομάδα, τα μαθήματα κεραμικής και Ιταλικών, η βιβλιοθήκη ομιλούντων βιβλίων, βιβλιοθήκη braille. Αδιαμφισβήτητα με αυτό τον τρόπο ενισχύονται οι τρόποι κοινωνικοποίησης και φυσικά ενισχύονται οι ευκαιρίες διασκέδασης και ψυχαγωγίας τους.

Αναλυτικότερα, το Γυμναστήριο του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, αποτελεί ένα ιδανικό και πλήρως εξοπλισμένο χώρο εκγύμνασης για μη βλέποντα άτομα όλων των ηλικιών ενώ και τα μαθήματα χορού βοηθούν σημαντικά στην σωματική έκφραση και την απόκτηση της στάσης του σώματος των ολικά τυφλών και μερικώς βλεπόντων ατόμων. Ακόμη, το Θεατρικό Εργαστήρι που εστιάζει σε τεχνικές έκφρασης και κινησιολογίας, είναι αρκετά γνωστό για την συνεισφορά του στην δημιουργική απασχόληση και την ενίσχυση της προσωπικής έκφρασης.

Επίσης, το Εργαστήρι Κεραμικής και Γλυπτικής ενδείκνυται για την ανάπτυξη της Αφής τους και των ικανοτήτων ψηλάφησης τους. Έπειτα, είναι αξιοσημείωτο να διευκρινιστεί πως με τε τον όρο ομιλούντα βιβλία αναφερόμαστε στα ηχογραφημένα βιβλία, όπου η φωνή του αφηγητή – αναγνώστη έχει αποτυπωθεί ψηφιακά και με αυτό τον τρόπο καλύπτεται μεγάλο φάσμα της εκδοτικής δραστηριότητας από πανεπιστημιακά συγγράμματα έως τεχνικά εγχειρίδια και παιδικά βιβλία. Επιπλέον, στο εκτυπωτικό τμήμα εκτυπώνονται βιβλία Ελληνικής και Ξένης Λογοτεχνίας, Παιδικά, Εκπαιδευτικά όλων των βαθμίδων, Ξένων Γλωσσών,  Μουσικής, Βυζαντινής μουσικής, Πανεπιστημιακά συγγράμματα, Νομικοί Κώδικες, Νόμοι και άλλα, προσφέροντας πλήθος επιλογών στα τυφλά άτομα. Τέλος, Το τμήμα κομποδετικής δίνει την δυνατότητα στα άτομα με προβλήματα όρασης απτικής δημιουργικής παραγωγής εργόχειρων.

Συνεπώς, με όλους τους παραπάνω τρόπους που καλύπτουν ένα πολύπλευρο φάσμα υπηρεσιών, ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος, καταβάλει ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια να ενισχύσει την κοινωνικοποίηση και την διασκέδαση των τυφλών ατόμων.

Choose your Reaction!
Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.