Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου»

1

Το πρώην εγκαταλελειμμένο πατρικό σπίτι της ζωγράφου Σοφία Λασκαρίδου, της πρώτης Ελληνίδας που φοίτησε στην Σχολή Καλών Τεχνών, έχει μετατραπεί από το 2001 σε ένα μουσείο, που στεγάζει έργα (σχέδια, προσχέδια και πίνακες ζωγραφισμένους με λάδια) και προσωπικά αντικείμενα της ζωγράφου και του περιβάλλοντός της. Στους υπόλοιπους χώρους φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις, από διάφορους καλλιτέχνες, την συλλογή της Πινακοθήκης και τις εκθέσεις που διοργανώνονται.

Οι περιοδικές εκθέσεις φιλοξενούν έργα τοπικών αλλά και μη καλλιτεχνών, αλλά και εκθέσεις από τις συνεργασίες της Πινακοθήκης με ιδρύματα και άλλους Πολιτιστικούς φορείς. Το κυριότερο μέλημα της Πινακοθήκης είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξάπλωση της τέχνης σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας, με προτεραιότητα την νέα γενιά. Βασικό για το σκοπό αυτό είναι η επιμόρφωση των παιδιών των σχολείων, η συνεργασία και η συστηματική ξενάγηση τους στις εκθέσεις που φιλοξενούμε. Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Πινακοθήκη προσπαθεί να παίξει έναν χρήσιμο ρόλο στον πολιτισμό της πόλης. Κατά καιρούς γίνονται συζητήσεις και ομιλίες.

Choose your Reaction!
  • Τα εχω διαβασει ολα για την Σοφια Λασκαριδου & τον Περικλη Γιαννοπουλο….Θελω καποια μερα να επισκευτω & το σπιτι που εμεινε η Σοφια…Σας ευχαριστω!

    Reply
Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.