ΒΑΚΧΑΙ

0

Ένας ακόμη μη κυβερνητικός σύλλογος που βρίσκεται στην Καλλιθέα είναι η εταιρία ορχηστρικής τέχνης «Βάκχαι» όπου διοργανώνονται μαθήματα και εκδηλώσεις που προωθούν την παραδοσιακή μουσική. Πιο αναλυτικά, η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ» δραστηριοποιείται επί 22 συναπτά έτη στον χώρο του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού, παρέχοντας υπηρεσίες πολιτιστικής εκπαίδευσης. Κύριο μέλημα της είναι η αναβίωση και μεταλαμπάδευση της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς μέσα από τους παρακάτω άξονες χορός, μουσική και παραδοσιακή φορεσιά.

Σημαντικές παραστάσεις ως κύριων διοργανωτών αλλά και ως συμμετεχόντων σε φεστιβάλ χορού και τραγουδιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό σηματοδοτούν την πορεία μας στον χώρο του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού. Αξιοσημείωτο είναι πως ο συγκεκριμένος φορέας συμμετείχε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004», προμηθεύοντας τη διοργάνωση με παραδοσιακές ενδυμασίες, καθώς διαθέτει συλλογή αυθεντικών παραδοσιακών ενδυμασιών και αντιγράφων τους.

Επίσης, ο φορέας συμμετέχει στις αποκριάτικες εκδηλώσεις σε πλατείες και γειτονιές του Δήμου Καλλιθέας και του Δήμου Αθηναίων. Επιπλέον, η διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων κάθε Σεπτέμβρη στην περιοχή της Χαροκόπου στην Καλλιθέα έχει συμβάλει στην πολιτιστική τόνωση του βόρειου τμήματος της πόλης και ήδη τυγχάνει ευρύτατης αποδοχής.

Η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ», με σεβασμό προς τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό στην αυθεντική του μορφή, στοχεύει στη σύμπλευση των παραδοσιακών αξιών με την πρόοδο και την εξέλιξη. Στο πλαίσιο αυτό, με τα θεάματα και τις εν γένει δράσεις της, συνεχίζει όχι απλώς να διασκεδάζει αλλά να ψυχαγωγεί και να εκπαιδεύει, αποδεικνύοντας ότι ένας πολιτισμός εξελίσσεται μόνο όταν πατά γερά στις ρίζες του.

http://vackhesgreekdances.blogspot.com/?fbclid=IwAR2tYWbgnCsx8TAqPJm8mHVwVdCC6Kvw-sjmmpVdWDp8O-AQBnuFRMzzUIA

Ετικέτες:
Choose your Reaction!
Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.