Εκπαιδευτικοί Φορείς

  • Όλοι οι Φορείς
  • Αθλητικά Σωματεία
  • Δημοτικοί φορείς
  • Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί Φορείς
  • ΚΠΙΣΝ
  • Μουσεία
  • Πανεπιστήμια
  • Πολιτιστικοί Σύλλογοι
  • Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
  • Ψηφιακές Δεξιότητες

E-learning και digital providers στην Καλλιθέα

Είναι μεγάλος ο αριθμός ανθρώπων κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη ή τη βελτίωση των ψηφιακών τους ικανοτήτων και απευθύνονται σε ποικίλους φορείς, ερευνώντας τα καλύτερα για αυτούς εκπαιδευτικά μαθήματα και προγράμματα.

Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου»

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας αποτελεί ένα χώρο γεμάτο καλλιτεχνικά έργα που απεικονίζουν την αισθητική της ζωγράφου Σοφίας Λασκαρίδου.

Δημοτικό Ωδείο Καλλιθέας “ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ”

Το Δημοτικό Ωδείο Καλλιθέας «Οδυσσέας Δημητριάδης» συνεχίζει την παροχή μουσικής εκπαίδευσης σε μικρούς και μεγάλους 26 χρόνια μετά την ίδρυση του.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας ως ένας ουσιαστικός πυλώνας γνώσης και πολιτισμού στην περιοχή.

«Αργοναύται Κομνηνοί»

Οι «Αργοναύται Κομνηνοί» αποτελούν ένωση Ποντίων του Δήμου Καλλιθέας που διοργανώνει πολιτιστικές δράσεις και παρέχει εκμάθηση Ποντιακών χωρών και μουσικών οργάνων ενώ παράλληλα διατηρεί την εκδοτική του δραστηριότητα.

«ΑΡΓΩ»

H ένωση Ποντίων «Αργώ» διοργανώνει πολιτιστικές δράσεις παρέχοντας εκμάθηση Ποντιακών χωρών και μουσικών οργάνων.

Ενώσεις Εθνικής Αντίστασης

Οι ενώσεις Εθνικής Αντίστασης εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην διοργάνωση εκδηλώσεων για τον εορτασμό εθνικών επετείων.

ΒΑΚΧΑΙ

Η εταιρία ορχηστρικής τέχνης «Βάκχαι» διοργανώνει μαθήματα και εκδηλώσεις που προωθούν την παραδοσιακή μουσική παρέχοντας υπηρεσίες πολιτιστικής εκπαίδευσης.

Εστία Καλλιθέας

H Εστία Καλλιθέας εστιάζει τις δράσεις τις στην φιλοξενία διάφορων πολιτισμικών και φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ένωση Πολύτεκνων Οικογενειών

Η ένωση πολύτεκνων οικογενειών προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη και ταυτόχρονα εστιάζει το έργο της στην παροχή καινοτόμων δραστηριοτήτων απασχόλησης για παιδιά και νέους.

Λέσχη bridge

Η λέσχη bridge του Δήμου Καλλιθέας προσφέρει μαθήματα σε ένα από τα πιο δύσκολα πνευματικά σπορ που αφορούν όλες τις βαθμίδες, και ταυτόχρονα δίνει την δυνατότητα συμμετοχής σε τουρνουά και αλλά και πρωταθλήματα.

Μουσείο ΠΕΑΝ

Το μουσείο ΠΕΑΝ αποτελεί ένα κτήριο με μεγάλη ιστορία και η αδιαμφισβήτητη αξία του προκαλεί συγκίνηση σε όλους τους επισκέπτες.

Αθλητισμός

Αδιαμφισβήτητα, δε θα μπορούσε να λείπει από την Καλλιθέα το κομμάτι της φυσικής αγωγής. Οι πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διάφορους αθλητικούς συλλόγους για να εξασκήσουν το σώμα τους. Οι σύλλογοι είναι ναυτικοί,  καθώς χάρη στην ακτογραμμή της, αλλά και τη νέα μαρίνα της, η Καλλιθέα έχει μετατραπεί σε ένα αξιοσημείωτο κέντρο τηςContinue reading

Ιδιωτικά Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης

   H Καλλιθέα, ως δήμος δε θα μπορούσε να μην διαθέτει ,ιδιωτικά κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης. Κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται μπορεί να εκπαιδευτεί καταλλήλως και να καταρτιστεί πάνω σε έναν τομέα με σκοπό την επαγγελματική του αποκατάσταση.       Ο ιδιωτικός τομέας δίνει και αυτός το παρόν στην επαγγελματική κατάρτιση, προσφέροντας στην περιοχή επιλογές για Make-up , Κομμωτική , ΝύχιαContinue reading

Μη κυβερνητικοί Σύλλογοι

Εκτός από τους συλλόγους και τις ομάδες που προσφέρει ο Δήμος Καλλιθέας ,υπάρχουν αρκετοί μη κυβερνητικοί σύλλογοι όπου ο κάθε πολίτης έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει στις δραστηριότητες και να εκπαιδευτεί καταλλήλως όπου επιθυμεί.

Μουσείο Αφής

Το μουσείο Αφής Αθήνας αποτελεί το μοναδικό του είδους σε ολόκληρη τη χώρα και προσφέρει τη δυνατότητα σε άτομα με οπτική αναπηρία, να έρθουν σε επαφή με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό μέσω της ψηλάφησης.

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Καλλιθέας δίνει την ευκαιρία σε όποιο κάτοικο το χρειάζεται να συνεχίσει την σχολική του εκπαίδευσή προσφέροντας ενδιαφέροντα και καινοτόμα Προγράμματα Σπουδών.

Δραστηριότητες του Δήμου Καλλιθέας

Ο Δήμος Καλλιθέας δίνει την ευκαιρία σε όλους τους κάτοικούς της να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του Δήμου  και να επωφεληθούν από τις επιλογές που προσφέρει η Καλλιθέα. Αρχικά, διαθέτει και παρέχονται στο κοινό πέντε γνωστά και με πολύ σημαντική πορεία Πολιτιστικά κέντρα. Στα νότια βρίσκεται το  Μελίνα Μερκούρη, βόρεια βρίσκεται το κέντρο Γιάννης Κορδάτος καιContinue reading

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΥΦΛΩΝ

Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (ΚΕΑΤ) πραγματοποιεί σημαντικό έργο που αφορά την κάλυψη των αναγκών τόσο των νέων όσο και των ενήλικων ατόμων με αναπηρία όρασης σε εθνικό επίπεδο.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θεωρείται το “διαμάντι” των νοτίων προαστίων αποτελώντας πόλος έλξης και σημείο αναφοράς για την Αθήνα.

Χαροκόπειος Σχολή Οικιακής Οικονομίας

Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο διαθέτει Πανεπιστημιακά Τμήματα και Προγράμματα Σπουδών ιδιαίτερης φυσιογνωμίας στον ελληνικό χώρο διασφαλίζουν ποιοτικό ακαδημαϊκό περιβάλλον για τους φοιτητές του.

Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο αποτελεί ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα αρκετά ισχυρό αποτύπωμα στο δημόσιο βίο της χώρας, έχοντας ως κατευθυντήριες γραμμές στις δράσεις του την παιδεία, την κριτική σκέψη και τη συνεχή έρευνα.