Εργαλειοθήκη για τη μετάβαση στη ψηφιακή μάθηση

0

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κορωνοϊός έθεσε σε επιφυλακή την Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Οι προκλήσεις είναι πολλές και σε πολλούς τομείς. Στο χώρο της εκπαίδευσης, είδαμε το ψηφιακό μετασχηματισμό να γίνεται γρήγορα και χωρίς προετοιμασία.  

Οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση ωστόσο χρησιμοποιούνται ήδη αρκετά χρόνια, με επιτυχία. Η πλατφόρμα TCC VET περιέχει μια εργαλειοθήκη από ψηφιακές εφαρμογές που μπορούν να ενσωματωθούν στη μάθηση, είτε σε τάξη, είτε σε τηλεεκπαίδευση και καλύπτουν μια σειρά από διαφορετικές ανάγκες.  

Η Εργαλειοθήκη 17 ψηφιακά και διαδραστικά εργαλεία, που κρίθηκαν ως τα πιο χρήσιμα για τη βελτίωση των μαθημάτων χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες, κατηγοριοποιούνται σε τέσσερις κατηγορίες: 

Διαδραστικής παρουσίασης, όπως Prezi (www.prezi.com),  

Animation Creation, όπως Make a Gif (www.makeagif.com),  

Ψηφιακής Συνεργασίας & Αξιολόγησης, όπως PollEverywhere (www.polleverywhere.com),  

Μάθησης με βάση το παιχνίδι, όπως το Kahoot! (www.kahoot.com). 

Η εργαλειοθήκη είναι διαθέσιμη για όλους τους εκπαιδευτικούς μαζί με ένα εγχειρίδιο οδηγιών για τη χρήση τους, αλλά είναι σαφές ότι τα εργαλεία ανήκουν σε ένα τεχνολογικό πεδίο που βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και το TCC VET θα ακολουθήσει αυτήν την εξέλιξη.   

Όλα τα υποστηρικτικα΄υλικά είναι διαθέσιμα δωρεάν στην πλατφόρμα  

https://thalys.gr/course/view.php?id=157

Μπορείτε να ακολουθήσετέ την σελίδα στο facebook για περισσότερες πληροφορίες https://www.facebook.com/groups/2767431086

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.