Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων

0

Τα τέσσερα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Καλλιθέας (Α’, Β’, Γ’, Δ’ ΚΑΠΗ Καλλιθέας) απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της Καλλιθέας, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 58ο έτος της ηλικίας τους, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση. Σκοπός του ΚΑΠΗ είναι να παραμείνει το ηλικιωμένο άτομο υγιές, αυτόνομο, ισότιμο και ενεργό μέλος της κοινότητας για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.  
Αυτό επιτυγχάνεται με την πρόληψη και αντιμετώπιση ιατρικών, ψυχολογικών και κοινωνικών δυσκολιών καθώς και με την ενεργοποίηση του ίδιου του ατόμου μέσω των ποικίλων ομάδων που λειτουργούν στα ΚΑΠΗ.                  

     Ακόμη, μερικές από τις υπηρεσίες που παρέχονται είναι η Κοινωνική Εργασία στους ίδιους και στο άμεσο περιβάλλον τους, η φροντίδα Υγείας μέσα από την οργάνωση δράσεων για αγωγή και προαγωγή της υγείας η ενημέρωση για αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη,  η Φυσικοθεραπεία, καθώς και η Εργοθεραπεία. 

    Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως υπάρχουν ομάδες οπού κάθε συνταξιούχος  πολίτης μπορεί να ενταχθεί σε ομάδα Χορωδίας, Θεραπευτικής Γυμναστικής,  Παραδοσιακών Χορών, Εργοθεραπείας-Δημιουργικής Απασχόλησης όπως μαγειρικής, Θεάτρου, Δημοσιογραφίας, καθώς και σε ομάδες Μνήμης, αλληλοβοήθειας για συμπαράσταση και υποστήριξη σε μέλη που έχουν ανάγκη αλλά και σε ομάδα Γυναικών (απογευματινό τσάι)  

Ετικέτες:
Choose your Reaction!
Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.