Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών

0

Η Καλλιθέα παρέχει ένα Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου. Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Καλλιθέας είναι μια καινοτόμος νέα δομή η οποία θα λειτουργεί ως τοπικό κέντρο αναφοράς για την υποδοχή, ενημέρωση και διασύνδεση των ωφελούμενων πολιτών με τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιούνται στον Δήμο μας, συμπληρωματικά και υπό την εποπτεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.  

    Το Κέντρο Κοινότητας προσφέρει υπηρεσίες, όπως υποδοχή, ενημέρωση, και υποστήριξη των πολιτών που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Επίσης ενισχύεται η  συνεργασία με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας. Επιπλέον, παρέχονται υπηρεσίες που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων καθώς και παραπομπή σε επιμέρους φορείς και υπηρεσίες.  

    Το Κέντρο είναι αρκετά καλά στελεχωμένο και οι αρμόδιοι βοηθούν στην  υλοποίηση μαθημάτων ελληνικής γλώσσας και παράλληλων πολιτισμικών δράσεων. Πιο συγκεκριμένα το προσωπικό του αποτελείται από δυο  Κοινωνικούς Λειτουργούς, έναν  Ψυχολόγο και έναν Διοικητικό υπάλληλο. Αντίστοιχα, το Παράρτημα του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών παρέχει μια πληθώρα υπηρεσιών ,όπως, ενημέρωση, εξυπηρέτηση, συμβουλευτική στήριξη για θέματα ένταξης μεταναστών και δικτύωσης, ενώ την ίδια στιγμή εστιάζει στην συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε άλλες σχετικές δομές, υπηρεσίες και φορείς.  

    Τέλος, αυτή την περίοδο τρέχει ένα πρόγραμμα με όνομα  HELIOS που αφορά ένα ενταξιακό έργο που υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και τους εταίρους του με την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης. Στόχος του Προγράμματος είναι η ένταξη των δικαιούχων διεθνούς προστασίας στην ελληνική κοινωνία μέσω της προώθησης της ανεξάρτητης διαβίωσης και ιδιαιτέρως μέσω της  υποστήριξης για εύρεση αυτόνομης κατοικίας ,των  μαθημάτων γλώσσας και των  δραστηριοτήτων που στοχεύουν στη διευκόλυνση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας.  

Choose your Reaction!
Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.